top of page

Meet Els: coworker in Gent, Antwerpen en Spanje!

In #FellowFriday ontmoet je de gezichten achter Friday. Wie loop je waar tegen het lijf voor een koffiebabbel?Dit is Els De Waele, al meer dan 20 jaar is ze zelfstandig visual identity designer. Met haar ontwerpbureau (else.be) geeft ze bedrijven, producten en evenementen een gezicht.


Mensen die onverdraagzaam zijn, vindt ze maar niks. Je vindt haar aan haar laptop, op een fotoshoot, een tentoonstelling in Valencia of andere leuke stad of op een etentje met vrienden of familie. En ook af en toe bij Friday. Let’s meet!Wanneer en waarom maakte je de switch naar het ondernemerschap?

Na mijn studies grafische en reclamevormgeving werkte ik eerst in loondienst. Ik maakte de overstap om meer evenwicht te kunnen hebben tussen mijn werk en mijn gezin.


Hoe ging dat dan?

Mijn overstap ging vlot. Ik had in de jaren ervoor een mooi netwerk opgebouwd en kreeg ook veel steun van mijn partner. Een van mijn eerste opdrachten was voor TheStage in Antwerpen. Ik verzorgde hun communicatie samen met twee ex-collega’s, wat het alleen maar leuker maakte. Het grootste voordeel aan zelfstandig werken, was en is de vrijheid die je hebt om je agenda helemaal zelf te plannen. Dat was vooral heel leuk toen mijn dochters nog klein waren. Flexibel werken was toen moeilijker als je in dienstverband werkte.


Hoe ben je bij Friday uitgekomen?

Ik verblijf af en toe in Antwerpen en was op zoek naar een leuke co-working. Ik ben al aangesloten bij een co-working in Gent en ik wilde graag ergens terechtkomen met een gelijkaardige ‘vibe’. De foto’s online spraken me aan en ik boekte een proefdag. Ik werd er heel goed onthaald. Er ging wat tijd over maar recent heb ik de draad weer opgepikt met een beurtenkaart. De flexibiliteit die dat biedt is ideaal voor mij.


Wat is voor jou dé reden om naar Friday te komen?

Omringd zijn door gelijkgestemden, creatives die ook met hun projecten bezig zijn, mensen die op dezelfde golflengte zitten. De babbels aan de koffiemachine. Het sparren met andere co-workers. Dat helpt me om fris te blijven.


Ik ben iemand die bewust op zoek gaat naar andere omgevingen. Zo ga ik bijvoorbeeld af en toe naar Spanje om ook daar te co-worken of co-liven. Daar kom ik dan terecht bij een internationaal publiek wat mijn blik op de wereld verruimt, héél tof, alleen jammer voor mijn Spaans dat de voertaal daar meestal Engels is (lacht).


Welke Fridaylocatie is jouw favoriet?

De Lange Leemstraat heb ik leren kennen toen Andrea die nog hostte. Het is er echt gezellig. In de zomer is binnentuin de max. Al moet het dakterras in de Ankerrui niet onderdoen! Daar zijn het licht en het uitzicht over Antwerpen fantastisch. Het sociale aspect blijft het belangrijkst voor mij: ik zal vaker naar Friday komen als ik het iets minder druk heb zodat ik zeker genoeg tijd heb om een babbeltje te slaan met de andere co-workers.


Tot slot: wat is jouw tip voor beginnende of ervaren Friday’ers?

Door eens op proefdag te komen, ontdek je vanzelf of co-worken iets voor jou is en of de sfeer en het type coworkers je aanspreekt. Voor mij is dat én de inrichting heel belangrijk.


Dé tip: probeer het gewoon!


Doe zoals Els en probeer Friday: Boek Half day coworking in 1 van onze locaties


58 views0 comments

Commenti


bottom of page