top of page

Wat je nodig hebt voor een productieve werkdag wanneer (het lijkt alsof) iedereen met vakantie isDe eerste helft van de zomervakantie zit er op. Ook in de coworking zijn er heel wat mensen zijn teruggekeerd van een of enkele weken er tussenuit. De Belgische zomer van 2022 kunnen we al zeker als "zonnig" omschrijven. Wat dus ook wil zeggen dat je je ook dichter bij huis helemaal in de vakantiesfeer kan wanen.


Bij een korte rondvraag bij mijn coworkers merk ik dat de zomer het doorgaans een rustigere periode is. Opdrachtgevers gaan ook met vakantie dus minder telefoontjes, vergaderingen, deadlines. Hoe blijf je dan toch productief aan de slag? Hoe zorgt je ervoor dat je de taken die wil doen gedaan krijgt zodat je zonder schuldgevoel ook des te meer van het mooie weer kan genieten. Hier zijn drie tips.


1. Met een frisse kop achter je pc

Ik ben ongetwijfeld niet de enige die er zo over denkt: in de zomer is het gemakkelijker voor om op te staan. Hoe vroeg mijn wekker ook afgaat, de zon is al op (geen 5am club for me). Ik geniet echt dubbel zo hard van mijn eerste koffie en maak me klaar voor de ochtendwandeling. Die duurt nooit lang want de coworking is vlakbij mijn thuis. Maar het is zo fijn om smorgensvroeg, al is het maar even, om buiten te komen voor je achter je PC kruipt. Pas na die wandeling ben ik echt wakker.

2. Verandering van spijs doet eten

Routine in je werkdag is het geheim om taken afgecheckt te krijgen. In tegenstelling tot wat je dan zou denken dat niet het geval voor routine in je werkplek. Verandering van werkomgeving geeft zuurstof aan je brein. Je krijgt nieuwe impulsen en nieuwe inzichten. Door de omgeving, door een gesprek, door even naar een andere witte muur te starten dan die van je (thuis)kantoor. Ons brein heeft die verandering nodig. Stap dus een keertje elders binnen met je laptop dan het kantoor of je thuiswerkplek. Een koffiebar, een bibliotheek of, natuulijk een coworkingspace.


3. Koffiepauzes en lunchbreaks

De reden waarom mensen na 2 jaar covid terug naar kantoor wilden komen was hoofdzakelijk om collega's terug te zien. De nood aan menselijk contact is hoog. De frequentie voor het opzoeken van dat contact is bij iedereen anders. Voor de ene is 1 dag per week terug naar kantoor voldoende voor de andere niet. Ook in onze coworking nemen we pauze en is er tijd voor babbeltjes, aan de koffiemachine, aan de lunchtafel, op het terras.


37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page