top of page

Waarom ik met Friday Cowork begon

Updated: May 9, 2022Toen ik in loondienst werkte was er eigenlijk maar één ding dat me mateloos frustreerde: de beperking om te mogen werken vanwaar ik wil. Ja, ik mocht thuiswerken. Maar thuis, dat was ook maar... eenzaam thuis zijn.


Mijn werkgever verwachtte bovendien dat ik "een aanvraag" voor thuiswerk 24u op voorhand zou indienen die hij moest goedkeuren. Wanneer ik dus 's morgens zou beslissen dat ik die dag efficienter thuis zou werken dan kon dat niet.


Toestemming vragen om productief te zijn... ik begrijp het niet. Zelfs kleuters moeten in de kleuterklas niet vragen om naar toilet te gaan.


Anyway! Ik wisselde geregeld van werkgevers. Telkens ik de vraag stelde om meer zelf te bepalen van waar ik mocht werken of een voorstel lanceerde om met het team een dag vanuit een andere locatie dan het kantoor te werken, werd dit met een zucht en een "nee" beantwoord.


Dat was 2017. Ongetwijfeld is er op 5 jaar waarvan 2 jaar covid wel wat gewijzigd, hopelijk op jouw werkvloer. Ik hoor echter nog altijd dat bedrijven zich flexibel noemen omdat ze 1 tot 2 dagen telewerk "toestaan"...


Ik bepaal sinds 2018 zelf van waar (en ook wanneer) ik werk. Thuiswerk was voor mij niet de oplossing. Ik werd afgeleid door huishoudelijke taken en kon moeilijk mijn dag afsluiten. Dus trok ik naar een coworkingspace. In een coworking was ik productief zonder de verplaatsing naar het werk te maken. Ik kon vanuit een professionele werkomgevig werken die toch huiselijk aanvoelde.


1 van onze Friday coworkers vatte het als volgt samen: ik trek mijn voordeur 's morgens dicht, wandel 5 minuten naar Friday en kan aan het einde van de dag hetzelfde doen. Friday zorgt voor een grens tussen privé en werk zonder een lange reistijd.


Wil jij ook ontdekken wat een werkplek vlakbij je thuis voor je kan doen? Kom coworken, je kan al vanaf een halve dag boeken op https://www.friday-cowork.be/book-online


Tot snel, Nathalie van Friday

95 views0 comments

Comments


bottom of page