top of page

Mijn favoriete remote work ervaring

Als freelancer en eigenaar van Friday Cowork werk ik uiteraard ook zelf remote. Dat doe ik al sinds 2018. Eerst vanuit exotische bestemmingen over de hele wereld, sinds covid vooral vanuit Friday. En sinds enkele maanden ook vanuit de Friday Van.

Eén van mijn favoriete cowork ervaringen deed ik op in Maleisië, meer specifiek in Penang. In een coworkingspace ontdekte ik de kracht van zo’n locatie om internationale freelancers met locals te verbinden. Er werd een netwerkavond voor lokale start-ups georganiseerd. Iedereen was welkom om van ideeën te wisselen.

Ik bewaar nog altijd het krantenartikel dat ik die avond van iemand kreeg toen ik vertelde dat ik een coworkingspace wilde openen in België. Hij had eerder die dag het artikel in de lokale krant gelezen. In Japan, 1 van de meest tradionele landen op vlak van werkcultuur, had een bedrijf geïnvesteerd in een kantooromgeving die veel huiselijker aanvoelde. Het artikel geschreef de eerste positieve resultaten van de ingrepen. Als het in Japan kon... dan moest het ook mogelijk zijn in België...
Ik zou iedereen aanraden om als solo reiziger of startende ondernemer deel te nemen aan dit soort lokale netwerkevents. Het is een gemakkelijke manier om lokale bedrijfjes te leren kennen en remote workers van over de hele wereld te ontmoeten. Netwerking next level dus.31 views0 comments

Comentários


bottom of page