top of page

#FellowFriday: Silvia Pinto

In #FellowFriday ontmoet je de gezichten achter Friday. Wie loop je waar tegen het lijf voor een koffiebabbel?


Dit is Silvia Pinto, 30, fotografe en eigenares van The Baby Studio. Tijdens shoots is ze te vinden bij je thuis of in haar studio bij Friday. Regen en koude schuwt ze – nee nee, geef deze warmbloedige Portugese maar een zomerse terrasavond met vrienden. Let’s meet!


Wanneer en waarom maakte je de switch naar het ondernemerschap?

Mijn studie fotografie en video (in Portugal) was zo intensief dat ik er op den duur geen plezier meer uithaalde. Altijd negatieve feedback, groeiende onzekerheid… Het werd zo erg dat ik er niks meer mee te maken wilde hebben. Ik probeerde daarna verschillende dingen: een job in marketing, babysitting,… Ik deed het wel graag maar na een tijdje voelde me ik ook daarin niet meer voldaan en wilde ik iets anders. Ik heb toen een paar maanden de tijd genomen om na te denken over wat ik wilde doen. Mijn schoonmoeder gaf me hét idee: fotoshoots met baby’s. Ik probeerde het uit bij de familie waar ik voor babysitte, en ik vond het zalig.


Hoe ging dat dan?

Ik bood een gratis fotoshoot aan in een Facebookgroep voor expats in Antwerpen. Daar kwam veel reactie op: ik had wel 8 shoots op amper twee weken tijd! Dat gaf me de kans mijn portfolio uit te bouwen, en een netwerk uit te bouwen. Ik had de smaak te pakken: ik maakte een website, ontwierp een logo en deed beroep op ‘Springplank naar zelfstandige’ om mezelf verder te lanceren. Toen gebeurde the C-word. Omdat ik onder contactberoepen viel, regende het annulaties of uitgestelde fotoshoots. Het gaf me gelukkig wel de kans om precies uit te dokteren wat de beste werkwijze is voor mij. Ik ben blij dat het allemaal terug op gang is gekomen nu.


Mijn focus ligt op het in beeld brengen van een gezin in relaxte sfeer: spelende kinderen, babbelende ouders,… . Veel van mijn opdrachten zijn terugkerende klanten. Zo doen bepaalde gezinnen bijvoorbeeld elk jaar een kerstshoot. Dat wordt dan een echte gezinstraditie. Het is zalig om die kindjes van aan de zijlijn te zien opgroeien. Van wanneer ze als baby zelf voor de lens plaatsnemen tot een paar jaar later als grote broer of zus!


Hoe ben je bij Friday uitgekomen?

Ik woon in Berchem en zocht een co-working space om productief te kunnen zijn. De afwas thuis leidde me soms te veel af. Ik ging naar Friday voor een proefdag. Dat is intussen uitgegroeid tot 2 dagen per week. Ik heb er nu ook mijn vaste studio in het weekend, wat mooi meegenomen is.


Wat is voor jou dé reden om naar Friday te komen?

Ik ben er zó gefocust. Ik probeer elke maandag en donderdag te gaan omdat ik weet: dan kan ik echt dingen afwerken. Sinds ik zelf mama ben, is alles onvoorspelbaar. Daarom ben ik ook blij dat je alsnog flexibel kan zijn. Dat ik een dag gemotiveerd en geconcentreerd kan doorwerken, is een grote opluchting: de mails zijn beantwoord, de foto’s bewerkt. Check!


Welke Fridaylocatie is jouw favoriet?

De locatie in de Lange Leemstraat is mijn favoriet. Het is er echt mooi: een prettige groene omgeving, maar ook het gebouw zelf vind ik tof en gezellig. Als fotograaf inspireert het me om te werken.


Tot slot: wat is jouw tip voor beginnende of ervaren Friday’ers?

Ik maak het mezelf graag gezellig en comfortabel: een lekkere snack, een warme mantel, een geluidsdempende koptelefoon met goede muziek,… Maak van je flexbureau een gezellige cocoon waar je met plezier een dagje vertoeft!


Ook op zoek naar een flexibele werkplek waar je 1 of 2 dagen kan vertoeven? Check de membership abonnementen van Friday Cowork en maak als coworker bovendien kans om een maand te coworken op een zonnige bestemming naar keuze. Meer info.

42 views0 comments

Comments


bottom of page