top of page

Fellow Friday: Meet Sarah

In #FellowFriday ontmoet je de gezichten achter Friday Cowork. Wie houdt de koffie warm en je flexplek schoon?


Dit is Sarah, 27, zelfstandig fotografe sinds juli 2021 én notoire smospot. Wil je haar gelukkig maken, dan geef je haar een frietje met satékruiden, een potje stoofvleessaus (apart!) en een vegetarische kipcorn. Van natte voeten houdt ze niet, dus regen is een no-go. Oh ja: en ze is sinds kort één van onze nieuwe Friday hosts.


Wanneer en waarom maakte je de switch naar het ondernemerschap?

Tijdens mijn studie pedagogische wetenschappen begon ik te twijfelen: is dit wat ik écht wil doen als job? Een jobcoaching bij Goesting heeft me inzicht gegeven over waar mijn passie ligt en wat mijn meerwaarde is in het werkveld. Ik heb mezelf beter leren kennen, als persoon en als fotograaf. Toen heb ik de keuze gemaakt om afscheid te nemen van een toekomst als verpleegkundige en heb ik even in de horeca gewerkt tot het einde van mijn studie. “Ik geef mezelf tot 1 oktober 2021 om een beslissing te nemen”, bedacht ik. Tot ik een webinar van Kim De Graeve volgde. Dat wakkerde iets in mij aan en ik wist: ik wil fotografe zijn. Ik hoefde niet langer na te denken en maakte de sprong.


Hoe ging dat dan?

Ik schreef me in in een traject voor startende fotografen als zelfstandige en zette een website op. Nog voor ik goed en wel wist welke richting ik uit wilde, kreeg ik al vragen voor opdrachten. Voornamelijk familie- en kindershoots waren dat. Dat was aanvankelijk niet mijn focus maar mijn portfolio groeide er snel door en ik merkte dat ik het ook echt leuk vond. Een oproep in de Alfavrouwengroep zorgde dan weer voor meer personal branding-opdrachten. Het ging vlot.

Ik merkte dat ik het juiste pad opgegaan was en dat sterkte me in mijn overtuiging om er helemaal voor te gaan!

Hoe ben je bij Friday uitgekomen?

Tijdens het schrijven van mijn thesis kwam ik voor de eerste keer terecht in Friday Lange Leemstraat. Ik zat altijd maar thuis en had nood aan een andere omgeving. Ik begon met halve dagen en koos bewust maandagnamiddag. Die was anders niet zo heel productief (lacht). Ondernemen zien geeft ondernemingszin, en dat motiveerde me nog meer om te blijven co-worken.


En nu ben je ook host!

Nathalie liet vallen dat ze nog een host zocht voor één van de locaties. De juiste vraag op het juiste moment! Het valt heel fijn te combineren met mijn hoofdberoep als fotografe. Ik ben een sociaal dier, dus ik vind het fijn om met veel verschillende mensen in contact te komen.


Ik omring mezelf graag met mensen met de juiste mindset. Ik heb het geluk omringd te zijn door vrienden en familie die me altijd steunen. Daarnaast haal ik heel veel motivatie en inspiratie uit gesprekken met andere ondernemers en creatievelingen.

Welke Fridaylocatie is jouw favoriet?

Ik ben begonnen in de Lange Leemstraat, dus ik denk dat dat mijn favoriete plek is. Er heerst zo’n gezellige huiselijke sfeer! Al moet ik zeggen dat de Ankerrui een zalig dakterras heeft.

Waar je ook gaat: Friday feels like home.

Tot slot: wat is jouw tip voor beginnende of ervaren Friday’ers?

Durf te vragen! Tips, advies, meningen, hulp… De co-workers zijn er om je te helpen.


Ook zin om te komen co-worken zoals Sarah? Book your half day cowork online! Of meld je aan en kom op vrijdag 19 november gratis één van onze locaties testen.

63 views0 comments

Comments


bottom of page